Over Frank

Frank de Wit

Mijn naam is Frank de Wit. Ik ben ontwerper en Design lead. Ik vind het belangrijk dat producten en diensten toegankelijk, nuttig en gebruiksvriendelijk zijn. Vanuit die overtuiging help ik als Head of CX/UX bedrijven om de behoefte van hun klant te achterhalen, te begrijpen en met de expertise van het bedrijf een ultieme Customer Experience te creƫren.

Tussen 2010 en 2019 heb ik voor de ANWB gewerkt. Eerst 3 jaar als interactieontwerper binnen het User Experience Team, vervolgens 3 jaar als Coƶrdinator van dat team en de laatst 3 jaar als Teammanager van het Customer en User Experience team.

Daarvoor ben ik onder andere werkzaam geweest voor softwarebureau Cenosco, communicatie bureau Tappan Communicatie en zoekmachine Quel Business Information.

Tijdens en na mijn studie Vormgeving en Ontwerp van Interactie aan de Haagse Hogeschool ben ik als freelance ontwerper/ontwikkelaar bij veel online projecten betrokken geweest. Bekijk mijn portfolio maar eens.

Ik ben getrouwd met Nathalie. Samen hebben wij 4 kinderen: Sterre, Jesse, Fenne en Lenthe. Een drukke bende en om dat een beetje in goede banen te leiden gebruiken wij thuis SCRUM. Ik heb daar een artikel over geschreven op Medium: Scrum @ Home.

Naar aanleiding van dat artikel mocht ik in 2017 spreken op TEDx Amsterdam Education. Bekijk mijn TEDx Talk Empower your kids with SCRUM @ Home. In de aanloop naar TEDx werd ik gecoacht door Great Communicators, ook daarvan is een leuke video gemaakt.

Frank de Wit elders online