Boekreview: Olietankers en Speedboten van Menno Lanting

IMG_0142.JPGIn zijn vorige boek De Slimme Organisatie gaat Menno Lanting in op de netwerkende organisatie en wat voor impact dat heeft op een organisatie. In Olietankers en Speedboten maakt hij het onderscheid tussen grote logge bureaucratische organisaties en kleine wendbare start-ups. De kern van werken en ondernemen is snelheid, kunnen veranderen, experimenteren, falen en leren zo stelt Menno.

Ook binnen grote logge organisaties is het mogelijk om als speedboot te fungeren. Menno Lanting geeft in dit boek tal van voorbeelden uit interviews die hij heeft gehouden met onder andere Philips, Evernote, Netflix en Audi.

Waarom dit van belang is voor bedrijven en organisaties? Omdat innovaties steeds vaker buiten de organisatie plaatsvinden en kleine start-ups grote gevestigde bedrijven voorbij kunnen streven doordat ze sneller en flexibeler met verandering om kunnen gaan en daardoor het einde kunnen beteken voor de grote organisatie.

Het boek leest lekker weg, sluit ook goed aan bij de vorige boeken van Menno Lanting, staat bol van de voorbeelden van organisaties die erin geslaagd zijn om ondanks hun grote wendbaar en flexibel te worden en heeft tal van tips en voorbeelden die jij als lezer kan inzetten binnen je eigen organisatie, groot of klein. Een aanrader voor iedereen die in een innovatieve, lerende en flexibele omgeving wil werken en daar zelf invloed op wil en kan uitoefenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *