CrossBrowser loggen

Het heeft even geduurd, maar ik moest eerst even een cross-browser content management editor in mijn weblog beheer plaatsen voordat ik vanaf m`n iBook een logje kan plaatsen.(Wat ik natuurlijk erg graag wilde.) Ik gebruik nu de Web Wiz Rich Text Editor om mijn content mee te schrijven, en nu dus ook eindelijk mijn, in bruikleen zijnde, iBook. (En anders dan eindelijk FireFox op de PC).

Over beide dingen even kort: De Web Wiz Rich Text Editor werkt erg prettig en is makkelijk in te bouwen, wel erg jammer dat je in een groot aantal browsers je gewoon HTML kan maken, en je in Safari dus in HTML aan het schrijven bent in plaats van direct opgemaakte tekst. Dat terzijde ziet het er compleet verzorgt uit met een gebruikersvriendelijke interface.

De iBook (12″). Nu zo`n anderhalve week in mijn bezit en er zijn een paar dingen die me opvallen. Afgezien van het feit dat de accu totaal niet te gebruiken is, maar daar was ik al voor gewaarschuwd valt me de helderheid van het scherm eigenlijk erg tegen. Naast mijn 17″ Acer wordt het verschil pas echt duidelijk. Tevens is het ff wennen aan de kleine enter knop, dus regelmatig even op de \ om een enter te geven. Verder bevalt ie eigenlijk perfect.

De WiFi werkt vele malen beter dan degene die op mijn pc zit ingebouwd, en ook de USB dongel in mijn pc overigens en tja het ziet er allemaal gewoon erg gelikt uit. Ik zou `m nog opnieuw installeren trouwens, nog steeds niet gedaan, maar na 2 dagen bezig geweest te zijn met een chinese laptop op mijn werk ben ik wel erg benieuwd naar de belofte van `in 5 minuten Mac OSX installeren`.

Ps. iBook is geen tikfout. Iedereen wil nu natuurlijk een MacBook, maar juist vanwege de aanschaf van een van die dingen door mijn broeder mag ik nu een tijdje met zijn iBook spelen. Onder het mom van; Wat IS nou eigenlijk het prettigste? Windows, een Linux distributie of toch een Mac? Dus… ben ik een switcher? Ik weet het niet, want op dit moment… heb ik eigenlijk gewoon echt geen laptop of nieuwe machine nodig… maar het is wel leuk.

4 thoughts on “CrossBrowser loggen

 1. He, to be, switcher… je hebt hem nu al weer een week langer, en heb je hem nu al eens opnieuw geinstalleerd?
  Ik wil nog ff melden dat de nieuwe MacBook je ook zeker zal bevallen. Jammer dat je een jaar geleden een nieuw desktop systeem hebt gekocht, anders was de switch al lang gezet 🙂

 2. Ey Mac-user, heb `m inderdaad opnieuw geinstalleerd, niks geen 5 minuten, 3 uur! Komt natuurlijk vooral door het kopieren van cd. Anyway, wel erg spijtig dat er nu dus Panther op staat en geen Tiger, mis toch al direct een aantal functies zoals Tabbed browsing in Safari en hoe heet dat ook alweer…. die zoek-unit in het blauw bovenin, vond ik ook wel erg handig.

  Voor de browser dan maar FireFox geinstalleerd, en Google talk kan via iChat, hoewel dat nog niet helemaal werkt en Fire continu crashed (maar de rest blijft dan gewoon draaien, wauw!)

  Het levert in ieder geval verhitte discussies op in huize WitTim over OS`en en marketing strategiën. 🙂

 3. Right, eerst kijken en dan doen…. dus extra Spotpight, en ook dashboard zitten er niet bij. Kijk eens op Kunfabulator, of Yahoo widgets, dan krijg je hetzelfde maar dan eigenlijk beter….

  En tabbed browsing,…. gewoon aanzetten in de preferences in Safari 🙂

 4. Juist, had de tab mogelijkheid in Safari over het hoofd gezien…. zou ook standaard aan moeten staan zou ik zeggen, maar swa… had ondertussen al FF geinstalleerd, werkt mijn content management systeem ook (wat) beter mee. En die andere twee opties… ga ik nog bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *