Doornbos vanaf Monaco tweede rijder Red Bull

Wat een paar miljoen al niet kan doen. F1Racing.nl weet te vertellen dat Muermans, de sponsor van Robert Doorbos nog een paar miljoen had liggen om hem vanaf de Grand Prix van Monaco in het weekend van 27/28 mei in de tweede wagen van Red Bull Racing te laten rijden, en daarmee eigenlijk Christian Klien uit te kopen.

Is dit nou goed? Ik weet het niet. Aan de ene kant… hij rijdt! En dat is mooi, en goed en erg stoer natuurlijk. Maar stel nou dat hij Coulthard niet kan bijhouden? Dat hij niet in de punten gaat rijden en zelfs nog achter Albers eindigt? En aan het eind van het seizoen minder punten heeft weten te scoren dan Christian Klien? Dan houdt het volgens mij gewoon op voor hem, althans in de Formule 1. Red Bull heeft namelijk aan twee dingen volgens mij een overschot.

Één is geld. Muermans heeft nu eigenlijk samen met de 8 miljoen die ze al aan RBR hadden betaald om Doorbos te laten testen als derde coureur nu het jaarsalaris van Adrian Newey, de man die de winnende wagen voor RBR gaat ontwerpen, betaald. Twee is coureurs. Red Bull heeft een enorme poel van coureurs waar ze uit kunnen putten en (toch) alleen met veel geld is blijkbaar een racestoeltje te krijgen. Straks zit daar ook nog een Montoya bij, waarvan ik denk dat hij best bij RBR aan de slag kan, alleen al omdat RBR om het hardst schreeuwt dat ze geen interesse in Montoya hebben.

We zullen zien of Doornbos nu de beloofde vleugels gaat krijgen en punten gaat scoren. Ik hoop het voor hem in ieder geval want dat maakt voor ons het Formule 1 seizoen alleen nog maar beter. We gaan het zien!

Update (12/05/06)
In tegenstelling tot wat gisteravond op het internet is gepubliceerd, is er geen enkele waarheid in de berichten dat Robert Doornbos zijn teamgenoot Christian Klien zou gaan vervangen vanaf de volgende Grand Prix’. Lees verder op Robert Doornbos`s officiële website.

2 thoughts on “Doornbos vanaf Monaco tweede rijder Red Bull

  1. Ik las het vanmorgen, vond het toen geen leuk bericht. Logischerwijs is hij in de RedBull sneller dan Chirstian A. en dat hoort naar mijn idee niet. Maar swa, wat er niet in een dag kan gebeuren, want ik was er aangwend geraakt gedurende 12h die ik actief heb doorgebracht, en dan lees ik pot-ver- de pot ver dat het niet waar is!!! En wat is nu niet waar? Dat hij niet in de RB rijdt, dat er geen 8 mln. is bijbetaald, dat Christian op de wip zit (weten wij wel dat RB als zins zijn 2e Christian sponsort??, en geld zal het waarschijnlijk niet zijn dat Robbert in dat stoeltje krijgt) of dat het niet in Monaco gebeurt….. to be continued…..(by the way, in de MotoGP rijdt een ex-wereldkampioen met een sponsorbudget van 15 mln.(!!!!!) niet omdat het een super eikel is…. ik kan me dat in de F1 niet voorstellen maar dat geld niet alles bepaald lijkt me in dit geval wel duidelijk.

  2. TJa, blijkbaar heeft F1Racing zich hier nu toch echt even in vergist, geen enkel bericht over de waarheid op F1Racing.nl, zelfs geen kleine update.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *