Google minded?

Laatst kreeg ik de opmerking dat ik nogal Google minded was… niet openstaan voor Yahoo!, Live of andere zoekgiganten die tegenwoordig een hoop extra diensten aanbieden. Iedere nieuwe dienst van Google zou ik gebruiken…

“Dat valt toch best wel mee?” Was mijn reactie in eerste instantie, ik bedoel; voor hotels zoek ik ook wel eens op Yahoo, die scoort daar weer net iets beter op. Afbeeldingen zoeken in Live is ook best okee. En favorieten opslaan in Del.icio.us ging in eerste instantie ook prima. Maar eigenlijk moet ik concluderen dat ik in mijn `digitale leven` inderdaad wel erg veel van Google`s gratis diensten gebruik maak.

Hoezo dan? Nou, met gewoon zoeken op internet heb je natuurlijk Google Search, daarmee vindt ik eigenlijk bijna altijd wat ik zoek en is mijn eigen site op Google ook goed te vinden. Zeker nu Google Image Search mijn foto pagina`s ook weet te vinden. Dan maar direct verder met Google`s Gepersonaliseerde Homepage, zeg maar de Google Search pagina, maar dan met je eigen stuff erin. Zowel op mijn Ibook, pc thuis en pc op het werk dient dit als mijn homepage.

De overige tools van Google zijn natuurlijk ook in je gepersonaliseerde pagina te verwerken, zo heb ik daar mijn GMail inbox, de Google Reader, Google Search History, Google Bookmarks, Google Calander, de RSS van de laatste reacties op mijn weblog een ToDo List en het weerbericht (Yahoo weather overigens!). En al die dingen worden geopened met één klik op je mousepad.

Dan hebben we nog Google Newsgroups om eventuele vragen te stellen of juist antwoorden te geven, de Google Toolbar in zowel IE als FF, uiteraard Google Analytics voor de statistieken van zowel deze, als andere website`s die ik beheer, gemaakt heb of op andere wijze nog mee bezig ben. Sommigen die ook Google AdWords gebruiken en uiteraard zie je op 2BFrank de Google AdSense advertenties en de Google zoekfunctie die binnen 2BFrank zoekt die binnenkort wellicht ge-upgrade wordt naar Google Co-op.

Eens kijken, wat hebben we dan nog meer? Juist, Google Talk. Een opgeruimde messenger die perfect werkt en je chat history online bewaard. Dus die chat die je gisteravond op je pc thuis had met je baas, kan je op je werk pc nog even nalezen. Er mist wat mij betreft nog maar één functie, een groepschat.

Dan gebruik ik nog Google Sitemaps om je site goed geindexeerd te krijgen bij onder andere Google zelf. Google Alerts om een mailtje te krijgen iedere keer dat er iets geindexeerd is door Google met een bepaald trefwoord erin, bijvoorbeeld je website naam, en uiteraard het Google URL verwijder systeem voor het geval er toch iets geindexeerd is wat je eigenlijk niet wilde…

Google Docs and spreadsheets, Google Desktop, Google Base, Google Video, Blogger, Picasa, GalleryPlayer en het recent door Google aangekochte YouTube gebruik ik eigenlijk niet. Hoewel je natuurlijk wel eens op YouTube komt, en de Docs and Spreadsheets wel eens bekeken hebt en Google Desktop wel eens geinstalleerd hebt en ook eigenlijk Blogger wel eens stiekem geprobeerd hebt (en je dan toch besluit je eigen blogging tool te blijven gebruiken) en er over denkt om Picassa eens te proberen.

Al met al kan ik dus wel concluderen dat ik erg blij ben met Google en haar diensten, hoewel…
stel dat Google deze diensten allemaal niet (of betaald) zou aanbieden, dan zou er binnen no time toch een (gratis) vervanger voor zijn?

2 thoughts on “Google minded?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *