Mexico – Voorbereiding I

Vandaag is het de beurt aan de burgerluchtvaart. Oftewel, Internationale Dag van de Internationale Burgerluchtvaart. Niks van gehoord? Nee, ik ook niet. En Google ook niet, dus geen link.

Over luchtvaart gesproken. Eind december dit jaar hebben wij een vakantie gepland naar Mexico, wij is in dit geval N. en ik. 29 december weg, en 27 januari weer terug. Althans, dat was de planning. Twee maanden geleden de (e-)tickets geboekt, met een overstap op Atlanta, zowel heen als terug.

Nou vliegen we heen op Mexico, en terug vanaf Cancun. De 1600 km die daar tussen ligt moeten we dus op een bepaalde manier afleggen, maar daar op een ander moment meer over. Vanaf Cancun zouden we weer terug vliegen, via Atlanta naar Schiphol, echter… heeft Delta Airlines besloten om de vlucht Cancun – Atlanta te wijzigen zodat wij genoodzaakt zijn om de nacht in Atlanta door te brengen, omdat onze aansluitende vlucht de volgende dag pas vertrekt!

Letterlijk overgenomen uit de email die ons dit bericht bracht: “De overnachting die u nu moet maken op atlanta zal niet vergoed worden door Delta Airlines”.

Da’s lekker dan! Annuleren heeft geen nut, want andere vluchten zijn nu zo’n €200,- duurder p.p. en je kan gemiddeld twee maanden wachten op je refund. Alleen de terugvlucht annuleren kan wel, maar dan krijg je niks terug. En Delta is niet verplicht om je wat dan ook te vergoeden. Dus… iemand die een goed hotel in Atlanta weet? Iemand? Is daar überhaubt iets te beleven naast de world of Coca-Cola?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *