Red Bull Knockout Race op Scheveningen

Ken jij ze nog? Die strandrace`s van Veronica op Scheveningen in de jaren 80? In mijn herinneringen kwamen deze strandraces nog vaak voor ook, maar het schijnen er 11 geweest te zijn, voordat de gemeente Den Haag besloot dat de belasting voor het millieu en de overlast te groot werd.

Red Bull organiseert echter op 12 november dit jaar de Red Bull Knockout race op het strand van Scheveningen, op een aangelegd parcour van ongeveer 5 Km, van haven tot pier!

500 motorcrossers zullen strijden tijdens één van de zwaarste strandcross races ter wereld en uiteindelijk blijft er één over. Na de kwalificatie vallen er direct 300 af, waarna tijdens de finale heat iedere ronde de laatsten afvallen volgens Knock Out-systeem. Bijde sessies duren een uur, en in beide sessies moet er een pitstop gemaakt worden.

Programma Red Bull Knockout race 12 november 2006

13:00 – Start kwalificatie
14:00 – Finish kwalificatie
14:30 – Openingsceremonie
15:00 – Start finale heat
16:00 – Finish finale heat
16:15 – Prijsceremonie

Super natuurlijk dat dit evenement gehouden wordt op het strand van Scheveningen, in 1983 waren er ongeveer 150.000 bezoekers, maar mijn gevoel zegt dat dat er dit jaar wel eens meer zouden kunnen zijn. Iemand een bod op mijn parkeerplek?

Mocht het niet lukken erbij te zijn, SBS6 zal de Red Bull Knockout race live uitzenden. Ik zal tegen die tijd eens wat foto`s posten van de werkzaamheden aan het parcour als opwarmertje.

16 thoughts on “Red Bull Knockout Race op Scheveningen

 1. Hey Frank,<br><br>Ik las het gisteren ook ergens!!! Mooi man. Ik weet nog dat we altijd naar dit evenement keken!!! Nostalgie<br><br>Ik hoef geen parkeerplek, maar als je iemand zoekt om mee te gaan, meld ik me bij deze aan!!!!!

 2. Volgens mij zal het niet zo moeilijk zijn om mensen te vinden die mee willen.

  Maar sure, kom erbij! 🙂

 3. Ik kan dus spreken first hand, dat dit gewoon een super spektakel is. Ik weet niet precies meer welk jaar het was, maar een combinatie van Bennie Jolink, Motocross en Scheveningen had op mijn in de jaren 80 een enorme aantrekkingskracht…

 4. ik wil ook mee rijden vertel me waar ik me in kan schrijven en ik ben dr bij!!!

  groetjes angelo

 5. Hallo, weet iemand waar ik kan na gaan wanneer ik de DVD`s krijg (voor 5 dec.?) van de knock out race? Telefoonnummer? bvd carin

 6. Jah, ik weet het nog! Door dat evenement is mijn liefde voor de motorsport begonnen! John van den Berk en Dave Strijbos, fantastisch! Wat baalde ik dat het toen niet meer door ging, ik ben de laatse 5 strandraces erbij geweest, vanaf mijn 15e. Helaas zal ik er nu niet bij kunnen zijn, maar wie weet…

 7. kan mij iemand vertellen welke datum de strandrace wordt gehouden,
  en wat de entree kost??

  grtjs wilma

 8. Wilma, er zijn geen entree kosten voor de Red Bull strandrace, het is vrij toegankelijk op het strand van Scheveningen. (Voor een stek op de pier moet je er echter vroeg bij zijn)

  En in 2007 wordt de strandrace op zondag 18 november verreden.

 9. Euhm… 18 november is op een zondag… volgende week zondag dus…

  Het artikel gaat over de Red Bull strand race van 2006, die was op 12 november…

 10. IK heb een kogel nieuwe cr 125 ik wil graag meerijden jongens help me effe ik ga volgas HONDA CR groetjes JEROEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *