RTL GP: 7 keer reclame. Waardeloos! Update

Man, man, man… in een race van anderhalf uur, f*king zeven keer reclame! Waardeloos! RTL GP heeft niets van SBS geleerd. Ja, toch wel… een stukje historie in de voorbeschouwing stoppen… maar dan een stukje willekeurige historie wat niet iets met de Grand Prix van dit weekend te maken hoeft te hebben.

RTL heeft de Formule 1 uitzendrechten weer weten weg te snoepen van SBS6, en waarschijnlijk heeft ze dat een dusdanige duit gekocht dat ze die investering weer zo snel mogelijk terug moeten verdienen, ongeacht de kijker. Vannacht was de eerste race van het seizoen en RTL heeft het voor elkaar gekregen om zeven keer reclame in een anderhalf durende race te stoppen. Dat is zeven keer minimaal 3 reclames dus al snel zo`n anderhalve minuut en dus meer dan een ronde, en er kan veel gebeuren in één ronde…

Ok, ze splitsen het beeld op, wat inhoud dat je de reclames ziet en hoort, maar links in beeld wordt in het klein de race nog getoond. Dus nu zie je het één en ander wel gebeuren, maar je ziet never nooit niet met welke wagen/coureur er iets gebeurd. Eigenlijk is dit dus nog frusterender dan helemaal geen beeld krijgen. Want het kan ook heel goed zijn dat je de herhaling ook net mist!

Oh, please… wanneer begint de FIA naast Live timing, met live uitzenden van de Grand Prix via internet?

Update 20 maart 2007
Blijkbaar ben ik niet de enige die zich zo ontzettend gestoord heeft aan de lading reclame bij RTL GP. Tijl Kindt is een petitie gestart voor minder storende reclame tijdens de race bij RTLGP! Op het moment van schrijven staat de teller op 3408. Ondertekenen maar!

4 thoughts on “RTL GP: 7 keer reclame. Waardeloos! Update

 1. Helemaal mee eens Frank. Ik was helemaal verbaasd toen die Olav begon te vertellen dat `we er even tussen uit gaan`???!!! En wanneer dat dan ff snel kan (lees binnen een minuut) swa, maar dit was inderdaad gewoon veel te lang.
  Waar ik ook niet erg enthousiast van werd is de wisseling van de experts. Kan onze Joske gewoon weer sikkeneurig en defensief gaan lopen doen in zijn eigen wereldtje. Ik zeg Tommy C. please come back!

 2. Ik ben blij on te lezen dat ik niet de enige ben die zich dood irriteer aan die reclames tijdens de race. niet alleen bij F1 maar ook bij A1 GP. Ik snap best dat er geld verdient moet worden, maar reclame blokken om de 5 ronden gaat echt te ver! Het circuit zelf is al vol geplakt met reclames langs de track en op de auto’s en pakken etc. Moeten we nou ook om de 10 minuten reclames zien? En het zijn niet eens korte reclames, je mist gewoon bijna 2 ronden met zo’n reclame block. tegenwoordig zap ik direct naar de BBC als er weer reclame is. Het is dat Olaf Mol nog steeds de presentatie doet, anders keek ik de gehele wedstrijd op de BBC.

  Ohh, en ze bezuinigen wel op de presentatie…dat ook nog eens. Bij sbs6 had je nog een pit reporter wat ik altijd erg plezierig vondt.

  Jammer dat je RTL GP niet kan mailen en een klackt in kan dienen. Ik hoop dat een andere zender de F1 rechten snel overkoopt!

  RTL SUCKS!!!

 3. Heb een klacht bij RTL neer kunnen leggen.Heb daar ook antwoord op gekregen.Niet dat het iets helpt.
  RTL en de SBS zenders zijn reclame zenders die onderbroken worden met wat uitzendingen is mijn visie.
  Hoop dat als de rechten weer verkocht worden dat de publieke omroep er in stapt.Dan mogen ze wat mij betreft ook kijk en luister geld vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *